Una nova temporada de Respecte i de Joc Net

Una nova temporada de Respecte i de Joc Net


Durant la temporada 2014-2015, el futbol i futbol sala base català continuaran duent a terme la campanya de Respecte i de Joc Net que es va impulsar el passat mes de març.
Després de la bona rebuda de la campanya de “Respecteu la nostra il·lusió” per part dels clubs catalans, enguany la FCF vol continuar incentivant aquestes conductes als camps de futbol base i als pavellons de futbol sala base.

                                        


Aquesta campanya consisteix en protegir els jugadors i jugadores de  Catalunya en les seves etapes formatives. Sobretot davant les males conductes i accions que, en ocasions, es poden veure a les grades dels terrenys de joc.

- Bandera: La bandera és l’element més visible d’aquesta campanya. Des de la temporada passada, i també durant aquesta, els capitans/es de futbol i futbol sala de base de Catalunya ensenyen la bandera abans de començar els partits. La bandera s’ensenya al públic en el moment de la formació d’ambdós equips, acompanyats per cadascun dels entrenadors/es i del conjunt arbitral, just abans de fer la salutació inicial.

- Salutació final: A la finalització del partit, els jugadors i jugadores també s’han de donar la mà amb l’equip contrari, al mig del camp i acompanyats de l’àrbitre, de la mateixa manera que ho fan abans de començar el partit.

                                      


- Decàleg: Com ja hem dit, a part de la bandera la campanya està reforçada amb un decàleg de “normes” per aconseguir que els joves jugadors i jugadores puguin gaudir jugant al futbol. Entre aquestes destaquen les premisses de “deixar que sigui l’entrenador qui doni les instruccions, és ell qui dirigeix l’equip”, “respectar les decisions de l’àrbitre” i “per un futbol i un futbol sala millors, practiquem el Joc Net”.


                                       - Logotip equipacions arbitrals: A més, aquest any, també es dóna un nou impuls a la campanya mitjançant la presència del logotip de Joc Net i Respecte a les equipacions dels àrbitres.


                                        


Tota la informació relativa a la campanya del Joc Net, que durant aquesta temporada seguirà duent-se a terme als camps i pavellons de futbol i futbol sala base, es pot consultar al web www.respecte.cat .

Aquest web no només és un espai de consulta de la campanya, si no que pretén ser un punt de trobada entre els clubs catalans i els jugadors que promoguin les bones conductes de Respecte i de Joc Net als terrenys de joc. Per això, des de la FCF convidem a tots aquells clubs que duguin a terme campanyes pròpies relacionades amb el Joc Net a que les facin arribar a l’adreça electrònica respecte@fcf.cat per tal que puguin ser publicades a l’apartat de “Notícies”. A més, durant la temporada es tornarà a reactivar l’apartat de sortejos, per tal que tots aquells federats que encara conservin el díptic amb els codis promocionals puguin seguir participant-hi.